Tehnologii și materiale utilizate în implanturile dentare

27.02.2024

Implantologia dentară a parcurs un drum lung de la primele sale zile, transformându-se într-o ramură a medicinei dentare modernă, susținută de progrese tehnologice și inovare în materiale.Haideți să explorăm împreună cele mai recente tendințe în tehnologiile și materialele utilizate în implanturile dentare.

Materiale inovatoare pentru implanturi dentare

Titanul - De decenii, titanul este considerat standardul de aur pentru implanturile dentare datorită biocompatibilității sale excelente și capacitatea de a se osteointegra cu osul maxilar. Materialele noi de titan, cum ar fi titanul de gradul 4 sau titanul cu porozitate controlată, oferă o rezistență și o osteointegrare îmbunătățită.


Zirconiul - Cunoscută și ca ceramica albă, zirconiul câștigă popularitate ca material pentru implanturi dentare datorită proprietăților sale estetice superioare și biocompatibilitate. Zirconiul este o alternativă excelentă pentru pacienții care caută o soluție complet metal-free sau pentru cei cu alergii la metale.


Suprafețe Modificate - Suprafața implantului joacă un rol crucial în succesul osteointegrării. Prin modificarea chimică sau fizică a suprafețelor implanturilor, cum ar fi adăugarea de microporozități sau acoperirea cu substanțe bioactive, se poate accelera și îmbunătăți procesul de vindecare și integrare a implantului.


Adoptarea tehnologiilor avansate și a materialelor inovatoare în implantologia dentară oferă pacienților șansa la tratamente mai eficiente, mai rapide și mai confortabile. La Dentoart, ne angajăm să investim în aceste avansuri pentru a asigura că fiecare pacient beneficiază de cele mai bune soluții pentru nevoile sale dentare. 


Prin combinarea expertizei noastre cu ultimele inovații, ne propunem să oferim zâmbete frumoase și sănătoase, restabilind nu doar funcția dentară, ci și încrederea în sine a pacienților noștri. Fie că este vorba despre alegerea materialelor potrivite pentru implanturile dvs. dentare sau despre utilizarea tehnologiei de vârf pentru planificarea și executarea tratamentelor, la Dentoart sunteți întotdeauna în mâini sigure, unde inovația și îngrijirea personalizată se întâlnesc pentru a crea rezultate excepționale.